Excite

Handig koffie-automaat voor thuis

Als je dol bent op koffie en je gaat dus liever niet voor de standaard instant koffie of de bekende pads, dan is er nog een andere mogelijkheid: een koffie-automaat dat verse koffie maakt van koffiebonen. Zo’n apparaat is niet goedkoop en ook niet altijd even makkelijk in gebruik, maar de koffie die het weet te produceren is ontzettend lekker en maakt alle moeite in één klap de moeite waard.

Dat klinkt natuurlijk mooi, maar dan moet je natuurlijk wel eerst zo’n koffie-automaat vinden. Gelukkig zijn die er tegenwoordig in alle soorten en maten: van relatief eenvoudig tot compleet professioneel. Je kunt zelf wel bedenken wat voor jou het handigst is. Als je het liefst voor professioneel gaat, bedenk dan wel dat die apparaten in veel gevallen ook echt een aparte gebruiksaanwijzing hebben. Het kan dus even tijd kosten voor je hier ook die heerlijke koffie uit weet te krijgen.

Heb je eenmaal een apparaat gevonden? Onderhoud het dan goed, zodat je er niet zo snel problemen mee krijgt. Zorg er ook voor dat je je voorraad goed bijhoudt; regelmatig nieuwe koffiebonen kopen, die goed en luchtdicht opslaan, enzovoorts. Dan voorkom je dat je bijvoorbeeld ’s avonds laat, als je echt naar een bakje koffie snakt, alsnog weer aan de instantkoffie of aan de pads moet gaan.

Afbeelding: Flickr account journeyscoffee

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020