Excite

Organiseer je documenten met een hangmappenkast van IKEA

De administratie bijhouden is niet altijd even leuk, maar wel nodig. Je kunt dit zo moeilijk maken als je zelf wilt. Makkelijker maken kan natuurlijk ook, met een hangmappenkast van IKEA en onze handige tips.

Breng orde in de chaos

Om je administratie op orde te krijgen, zul je een systeem op moeten zetten. De basis van dit systeem wordt gevormd door een hangmappenkast van IKEA. Waarom? Omdat die betaalbaar is en er ook nog mooi uitziet. Bovendien heb je de keuze; IKEA heeft meerdere hangmappenkasten. Pak al je papierwerk erbij, het maakt niet uit waar het vandaan moet komen. Leg alles op één plek, bij voorkeur de plek die in het vervolg aangeduid kan worden als je administratiehoek. Loop vervolgens alle papieren stuk voor stuk door en beslis voor elk papier of het bewaard moet worden en zo ja, in welke categorie het valt. Plak de categorie met een post-it op het document en leg het weg. Doe dit voor al je papieren en je hebt aan het einde van de rit ongeveer twintig tot dertig stapels én een volle papierdoos.

Organiseer je papier

Vervolgens is het zaak je papieren echt te organiseren en op te bergen. Kijk of er categorieën zijn die je samen in één map kunt doen. Als je bijvoorbeeld een map 'Huis' maakt, kun je daar een tabje met 'Hypotheek' in maken, maar ook eentje met 'Onderhoud' of 'Garanties'. Denk hier goed over na en label vervolgens zowel je mappen als je tabbladen uitvoerig. Probeer dit te doen op een manier dat ook iemand anders moeiteloos iets zou kunnen vinden. Als je dit eenmaal gedaan hebt, is het een kwestie van bijhouden. Doe dat en je hebt nooit meer ergernis van je administratie!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021