Excite

Heerlijk hergebruik: de oplaadbare batterij

Toegegeven, batterijen kun je voor een euro krijgen bij diverse winkels. Je krijgt dan een reeks AA- of AAA-batterijen die het goed genoeg doen om even door te kunnen. Iets meer betaal je voor batterijen met een langere levensduur. Maar waarom zou je batterijen blijven kopen als je in één keer klaar kunt zijn?

Oplaadbare batterijen zijn een echte uitkomst. Het eerste wat je wel nodig hebt, is vanzelfsprekend een oplader. Deze koop je vaak met twee of meer batterijen erbij. Deze kun je gelijk opladen en daarna gebruiken. Vervolgens kun je je voorraad batterijen uitbreiden met alle batterijen die je nodig hebt. Kleine batterijen (AAA) voor de afstandsbediening, bijvoorbeeld, en wat grote (AA) voor in de klokken die je hebt hangen. Met tien batterijen zit je vaak al goed voor je hele huis.

Steeds meer mensen zien in dat het veel gemakkelijker is om oplaadbare batterijen in huis te hebben. Vaak worden producten ook geleverd met opladers. Zo heb je zaklampen die bestaan uit twee delen. De helft kun je in het stopcontact doen om de zaklamp op te laden. Voor spelcomputers zijn er oplaaddecks beschikbaar. Kleine spelcomputers werken vaak al standaard met een oplader.

Nog een voordeel van oplaadbare batterijen is dat je nooit meer oude batterijen hoeft in te leveren. Een oplaadbare batterij kan vaak tot duizend(en) keren worden opgeladen. Dat is pas recyclen! Gebruik je de oplaadbare batterijen niet, dan kunnen ze maximaal een maand hun capaciteit behouden. Toch is het handig om met oplaadbare batterijen altijd een oplader mee te nemen – anders moet je straks toch nog weer terug op de standaardbatterij!

Afbeelding: Flickr, funax

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020