Excite

Hennie van der Most krijgt dubbel geld voor opvang vluchtelingen

  • © Getty Images
Zakenman Hennie van der Most krijgt ongeveer 2 miljoen euro per jaar, als hij gedurende drie jaar maximaal 1200 asielzoekers opvangt in zijn vakantiepark in het Drentse Oranje. Het maakt daarbij niet uit hoeveel vluchtelingen daadwerkelijk in het park opgevangen zullen worden. Van der Most verhuurt zijn park aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Opvallend is dat de kans minimaal is dat er ooit 1200 asielzoekers in het park in Midden-Drenthe zullen verblijven. De onrust onder de buurtbewoners is nu al zo groot, dat het COA heeft besloten om het maximale aantal vluchtelingen vast te stellen op 596 mensen. Dat betekent dat Van der Most eigenlijk dubbel betaald krijgt.

Hoewel zowel het COA als Van der Most niet precies willen aangeven hoeveel er betaald wordt voor de opvang van de asielzoekers, geven andere ondernemers die met het COA samenwerken aan dat de huurprijs ongeveer op 5 tot 9 euro per persoon, per nacht ligt. Dat betekent dat Van der Most per maand minimaal 180.000 euro binnen zou halen. Het contract dat Van der Most getekend heeft biedt ook nog een optie voor verlenging tot 5 jaar.

De gemeenteraad van Midden-Drenthe vergadert maandagavond over de opvang van vluchtelingen. Eerder werd onderling al afgesproken dat er maximaal 1400 vluchtelingen opgenomen zouden worden in het dorpje, dat zelf slechts 140 inwoners telt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021