Excite

Het gebruik van een hometrainer

Een hometrainer is een soort fiets die bij fitnessgebruikt wordt. Het wordt ook wel een fietstrainer genoemd. Je kunt er gemakkelijk je conditie mee bijhouden. Door middel van een computer kun je een programma instellen dat precies op jouw wensen afgestemd is. Het programma zorgt er ook voor dat je niet te hard traint, op die manier kunnen blessures voorkomen worden. Daarnaast kan de computer van een hometrainer vaak ook je hartslag meten.

Er zit er verschil in hometrainersvoor thuisgebruik en voor sportscholen. Hometrainers die in sportscholen gebruikt worden, zijn veel zwaarder doordat meer staal in het frame verwerkt is. Deze hometrainers zijn dus veel sterker en het frame kan meer hebben. Let bij het kopen van een hometrainer erop dat het apparaat tijdens gebruik niet wankelt en dat het frame genoeg kilo dragen kan. Probeer een hometrainer ook zeker uit en let daarbij op het remsysteem. Welke hometrainer iemand fijn vindt fietsen, kan namelijk per persoon verschillen.

Behalve voor een hometrainer kun je ook kiezen voor een crosstrainer. Het is anders dan een hometrainer, je maakt met je voeten een trapbeweging terwijl je ook je armen beweegt. Hierbij train je niet enkele spiergroepen, maar je hele lichaam. Een spinningbike lijkt meer op een hometrainer, al zijn er bij een spinningbike andere programma’s mogelijk. Maar het belangrijkste verschil is dat een hometrainer vrijloop heeft en een spinningbike niet, je moet bij een spinningbike dus blijven trappen.

Afbeelding: Flickr, Unperfekthaus

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020