Excite

Hoe huur je een huis?

Om een woning te huren moet je doorgaans zijn aangemeld bij de woningbouwvereniging van de regio. Hoe je je moet aanmelden staat vaak op de site geschreven. Soms moet je er een klein geldbedrag voor neerleggen. Soms kun je je alleen inschrijven voor een stad of dorp, maar soms ook voor meerdere steden tegelijk.

Vaak wordt er gewerkt met een puntensysteem. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer punten je hebt. De persoon met de meeste punten kan als eerste beslissen of hij het huis wilt huren of niet. Ben jij nummer twee en wilt nummer één het huis toch niet? Dan krijg jij de kans. Vaak moet je jaren zijn ingeschreven om een kans te maken op een woning.

Een woning huren betekent dat je maandelijks huur moet betalen. Je mag niet zomaar dingen aanpassen in het huis, zoals bij een koopwoning vaak wel het geval is. Je mag dus niet zomaar een muur slopen of een dakkapel maken. Een voordeel is dat de buitenkant vaak wordt onderhouden door de woonstichting. Wil je zelf iets ondernemen, dan moet je daar eerst toestemming voor krijgen.

Ook moet je je houden aan het huurcontract. Daar staan vaak punten in waar je rekening mee moet houden. Een groot voordeel is dat de woning een stuk goedkoper is dan een koopwoning en dat een huurwoning hierdoor ideaal is voor starters, senioren of mensen die niet al te veel geld te besteden hebben.

Afbeelding: Flickr account thetruthabout

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020