Excite

Hoe kies je de beste wasdroger?

Met een wasdroger beschik je altijd vlug over droge kleren. Toch is het niet gemakkelijk om een keuze te maken. Hoe kies je de beste wasdroger? Kies je een condensdroger, een warmtepompdroger of een wasdroger met luchtafvoer? Bij je keuze moet je ook rekening houden met de trommelinhoud en het vulgewicht, het energieverbruik en met het aantal wasprogramma's.

Energie

Gasgestookte drogers en ook warmtepompdrogers verbruiken het minste energie per cyclus, maar zijn wel duurder in aankoop dan condensdrogers en luchtafvoerdrogers. Bij warmtepompdrogers wordt de lucht verwarmd met een ingebouwde warmtepomp. Voor een gasgestookte wasdroger heb je uiteraard een gasaansluiting nodig.

Condensdrogers met stoomprogramma

Bij deze condensdrogers wordt de vochtige lucht opgevangen in een bakje. Bij heel wat condensdrogers kunnen we het condenswater afvoeren via een afvoerslangetje, meestal aangebracht in de afvoerpijp van de wasdroger. De jongste generatie condensdrogers beschikken over een stoomprogramma om kleding te ontkreuken, waardoor strijken bijna overbodig wordt.

Kenmerken van een goede wasdroger

  • Hoe groter zijn inhoud, hoe sneller de was zal drogen. De trommelinhoud varieert tussen vijf en zeven kilo.
  • Voor grote gezinnen is een condenswasdroger met stoomfunctie, om kreukvrij te drogen, zeker te overwegen.
  • Met een speciaal wolprogramma voorkom je viltvorming in wollen kleding.
  • Moderne wasdrogers beschikken over een opfrisprogramma, om nare luchtjes uit ons wasgoed te verdrijven.
  • Veel wasdrogers beschikken over een uitgestelde start. Daarmee kun je vooraf de gewenste starttijd van het droogprogramma instellen. Hoe korter de tijd tussen het einde van het programma en het ogenblik dat je de was uit de wasdroger haalt, hoe minder onaangename geurtjes en hoe minder kreuken.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020