Excite

Hoe koop je je hometrainer

De hometrainer was zo ongeveer het eerste fitnessapparaat dat je thuis kon gebruiken. Eindelijk niet meer naar de sportschool! Ook al hebben we tegenwoordig spelcomputers waarmee je actief rond kunt springen, de hometrainer is zeer effectief voor iedereen die – ook als het rotweer is – flink in beweging wil blijven.

Bij de aankoop van je hometrainer zijn er wel zaken waar je op moet letten. Het eerste belangrijke punt van een hometrainer is het zadel. Het zadel moet vanzelfsprekend goed zitten, zeker omdat je er als het goed is langere tijd per keer op door gaat brengen. Probeer daarom altijd het zadel uit terwijl je fietst.

Koop je je hometrainer online, let dan goed op de voorwaarden. Het is bijvoorbeeld handig als je probleemloos kunt ruilen. Omdat je niet eerst het zadel kunt testen en kunt uitproberen hoe de hometrainer fietst, is het belangrijk dat je kunt ruilen als je niet tevreden bent.

Een andere tip is het regelen van de weerstand op de hometrainer. Kies het liefst voor een systeem waarbij de weerstand met een knop op je stuur kan worden geregeld. Verder kun je controleren of er verschillende trainingsprogramma’s op de hometrainer staan en of hij niet al te veel geluid maakt.

Als je op deze punten let, kan er weinig meer misgaan. Kijk dus nu rond voor je hometrainer, en dan kun je op korte termijn al aan je goede voornemens beginnen. De hometrainer helpt je ermee!

Afbeelding: Flickr, Unperfekthaus

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020