Excite

Hoe kun je een woning huren?

Om een woning te huren dien je je meestal in te schrijven bij een woningbouwvereniging. Je bouwt bij de meeste woningbouwverenigingen punten op. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe groter de kans is dat je een woning daadwerkelijk kunt huren. Dit kan soms wel jaren duren voordat je eens een woning kunt krijgen. Het is ook mogelijk om particulier te huren. Vaak kun je advertenties vinden in buurtkrantjes of kun je via iemand anders particulier gaan huren.

Als je een woning gaat huren, lees dan ook goed het contract door. Zo weet je wat je wel en niet mag. Check bijvoorbeeld hoe het zit met huisdieren, kleine kinderen en feestjes. Bekijk ook goed wat je allemaal mag aanpassen en hoe je het huis moet aanleveren als je weer gaat verhuizen. Soms moeten de muren bijvoorbeeld wit zijn. Het is handig om hier vooraf al rekening mee te houden.

Let bij het reageren op een huis ook altijd goed op de voorwaarden. Sommige huizen zijn alleen bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld ouder dan vijftig zijn en bij andere huizen kun je alleen reageren als je met minimum twee personen bent. Ook zijn er speciale woningen die voor starters zijn. Deze zijn doorgaans goedkoper en daardoor beter geschikt voor mensen die voor het eerst op zichzelf gaan wonen.

Afbeelding: Flickr account thetruthabout

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020