Excite

Hoe maak je een romantische tuin?

Een romantische tuin spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Wie wil er nou geen romantische tuin hebben waar je met je partner heerlijk tot rust kunt komen na een drukke werkdag?

Zorg voor sfeer in je romantische tuin

De sfeer in een romantische tuin is van groot belang. Je kunt die sfeer creëren door gebruik te maken van bepaalde materialen. Denk aan geverfd hekwerk, versieringen en verlichting. Ook kun je meer sfeer krijgen door een leuk zithoekje te maken, met stoelen die romantisch ogen. Of kies voor een loveseat of een schommelstoel voor een echt romantisch gevoel.

Planten in een romantische tuin

Je kunt vaste planten combineren met groenten en kruiden. De groenten en kruiden kies je dan vooral voor de kleuren. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor druiven, wat bij veel mensen toch een romantisch gevoel opwekt. Ook klimop is voor veel mensen een vorm van romantiek, omdat het er sfeervol en knus uitziet als de muren bedekt zijn met planten. De klimop kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij een schuurtje. Of plaats een vlinderstruik om vlinders naar je tuin te lokken.

Verlichting

Zorg voor verlichting in de tuin die niet te fel is. Kaarsen en lampionnen kunnen een bepaalde sfeer maken die overeen komt met een romantische tuin. Ook kun je verlichting maken langs het tuinpad, wat ook kan zorgen voor een romantisch effect.

Vijver

Als je er de ruimte voor hebt, kan een vijver ook voor rust en romantiek zorgen. Eventueel kun je zelfs een waterval maken of een bruggetje over de vijver. Een fontein kan ook een leuke toevoeging zijn en misschien wil je wel wat vissen in de tuin. Een mooie waterlelie kan ook zorgen voor een romantische uitstraling.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021