Excite

Hoera! Een woning kopen

Het belangrijkste is dat je eerst weet wat je budget ongeveer is. Zo kun je gerichter zoeken. Ga dus een gesprek aan met een financieel adviseur of hypotheekadviseur die je hiermee kan helpen. Weet je eenmaal hoeveel je te besteden hebt, dan kun je op zoek gaan naar een woning.

Een woning kun je vinden bij bijvoorbeeld websites zoals Funda. Daar staan allerlei huizen op die te koop staan en de foto’s geven een duidelijk beeld van de woning. Ook kun je een huis kopen bij een makelaar. Daar kun je de foto’s zien en als je interesse hebt in het huis het ook eens van binnen bekijken.

Bij het uitzoeken van een huis moet je niet teveel letten op de inrichting. Sommige huizen lijken erg onaantrekkelijk, omdat het meubilair niet mooi is. Maar onthoud dat dat er toch uitgaat. Je moet vooral kijken naar de mogelijkheden van een huis. Kijk ook goed naar het onderhoud dat je eventueel nodig hebt, want daar kan veel extra geld in komen te zitten. Zit er net een nieuwe keuken of badkamer in, dan is dat natuurlijk al mooi meegenomen, want dan hoef je dit zelf niet meer te doen.

Als je een leuke woning hebt gevonden die je wel wilt kopen, dan kun je een bod uitbrengen. De tegenpartij kan dan besluiten of ze het willen accepteren, of dat ze een hoger bod willen.

Afbeelding: Flickr account seier

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020