Excite

Hoeveel hypotheek wil je?

Veel mensen bezoeken de bank om te vragen wat het maximale bedrag is dat ze kunnen lenen voor de aanschaf van een huis. Dat is inmiddels meer dan normaal en niemand kijkt daar van op. Toch is het veel beter om jezelf af te vragen hoeveel hypotheek je wilt. Want het is niet zomaar een kledingstuk dat je koopt, maar iets waar je in de meeste gevallen toch zo'n 30 jaar mee moet doen. Dat is lang, als na verloop van tijd blijkt dat het toch eigenlijk niet zo zorgvuldig gekozen is...

Hoeveel hypotheek je wilt hebben, hangt natuurlijk nauw samen met hoeveel hypotheek je kunt dragen. De bank geeft je ongeveer vier tot vijf keer je bruto jaarsalaris, maar kan niet in de toekomst kijken; wie zegt dat je over vijf jaar nog werkt, of dat je inkomen niet achteruit gaat? Des te minder hypotheek je hebt, des te minder risico je in dat soort gevallen loopt. Althans; minder risico op een noodgedwongen verhuizing.

Een hypotheek is goed als je deze makkelijk op kunt brengen, ook als het financieel even wat minder gaat. Het zou mooi zijn als je vaste lasten, inclusief je hypotheek, niet meer dan 50% van je maandelijkse inkomen eisen. Dan heb je genoeg geld over om leuke dingen te doen, te sparen en misschien zelfs wat hypotheek af te lossen, zodat je misschien zelfs nog wat eerder schuldenvrij bent, dan na 30 jaar. Laat hoeveel hypotheek je neemt dus niet afhangen van wat je mag of kunt lenen, maar van wat je wilt lenen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019