Excite

Hoeveel kan ik lenen voor mijn hypotheek?

Hoeveel kan ik lenen voor mijn hypotheek? Dat is een vraag die veel mensen bezig houdt. Een huis is één van de weinige zaken die bijna niemand zonder lening koopt. Wie heeft er nu contant honderdduizenden euro's liggen en kan dit zonder problemen wegzetten in een huis? De gemiddelde Nederlander niet. Daarom zijn hypotheken in het leven geroepen; relatief voordelige en langlopende leningen die er langzaam maar zeker voor zorgen dat je huis ook echt van jou wordt. Een lening die tegelijkertijd een investering in de toekomst is!

Je leenbedrag bepalen

Hoeveel je voor je hypotheek kunt lenen, hangt helemaal af van de bank. Elke bank stelt andere eisen en hanteert andere regels. Over het algemeen kun je uitgaan van een bedrag van vier tot vijf keer je brutosalaris. Stel dat je per jaar bruto €30.000 verdient, dan zou je een hypotheek kunnen krijgen voor €120.000 tot €150.000. Voor veel starters in de Randstad betekent dat dat ze bijna niet alleen een huis kunnen kopen; meestal moet je tweeverdiener zijn om een huis aan te kunnen schaffen. In het noorden ligt dat weer anders; bovenin Groningen heb je voor €120.000 zelfs een vrijstaand huis met een stukje grond eromheen.

Hypotheek afsluiten

Als de vraag 'Hoeveel kan ik lenen voor mijn hypotheek?' beantwoord is en je hebt een huis gevonden, dan kun je de hypotheek afsluiten bij de aanbieder van jouw keuze. Lees altijd goed de kleine letters en zorg dat je precies weet wat je afsluit. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar aangezien je dertig jaar aan de hypotheek vast zit, is goed lezen echt wel verstandig!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020