Excite

Hoeveel kun je lenen voor een huis?

Hoeveel je kunt lenen voor een huis is geheel afhankelijk van je situatie. En dat maakt het vaak zo lastig om vooraf echt te kunnen bepalen hoeveel geld er beschikbaar is. Gelukkig kun je bij geldverstrekkers precies laten berekenen hoeveel geld je kunt lenen.

Geld lenen voor een huis noemen we ook wel een hypotheek. Er zijn veel hypotheekverstrekkers, dus het is vaak aan te raden om met meerdere aanbieders te praten. Ook zijn er verschillende soorten hypotheken en de bedragen hiervan kunnen ook weer telkens verschillend zijn.

Hoeveel je kunt lenen is van veel zaken afhankelijk. Zo wordt er gekeken naar je inkomsten en dat van je partner. Ook is het van belang of je een vaste baan hebt of niet. Iemand met een vast contract kan gemakkelijker een hypotheek aanvragen. Tevens kijkt men naar je contract. Is er mogelijkheid op promotie? Wanneer je een HBO-opleiding hebt gehad, maak je ook vaak kans op een hogere hypotheek.

Er wordt natuurlijk ook gekeken naar je uitgaven. Heb je veel vaste lasten? En hoe zit het met je toekomstplannen? Misschien wil je in de toekomst wel kinderen, dit kost natuurlijk extra geld en je wilt niet in de problemen komen omdat je de hypotheek moet betalen.

Het is verstandig om eens een gesprek aan te gaan met een hypotheekverstrekker. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen. Bekijk welke opties er zijn en lees de voorwaarden goed. Neem nooit overhaaste beslissingen. Het is natuurlijk doodzonde als je achteraf ontdekt dat de hypotheek eigenlijk veel te duur is.

 (photo © stevecadman)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021