Excite

Hoge hypotheek krijgen als ondernemer

Een hoge hypotheek krijgen is voor veel ondernemers erg moeilijk. Voor gevestigde ondernemers die een onderpand hebben of al iets in kunnen brengen, ligt dat iets anders, maar dat zijn dan vaak weer de ondernemers die niet per se een hypotheek nodig hebben. Hoe kun je er nu voor zorgen dat jij ook een hoge hypotheek kunt krijgen, zonder dat je hiervoor misschien naar een - in jouw ogen - onbetrouwbare bank moet stappen?

Bewijs je waarde

De eerste stap richting een hoge hypotheek krijgen, bestaat uit het bewijzen van je waarde. De bank heeft niets tegen ondernemers, maar wil gewoon zo min mogelijk risico lopen. Een loondienstverband lijkt beter voorspelbaar en dus gunstiger voor de bank. Dat dat in de praktijk meestal niet zo werkt, is iets waar ze helaas geen rekening mee houden. Je kunt je waarde bewijzen door jaarrekeningen of jaarverslagen te overleggen, maar ook door je aangiftes te laten zien bij de bank. Het liefst van tenminste drie jaren, zodat de bank ook echt kan zien dat er een stabiele of stijgende lijn te bemerken is.

Maak aparte afspraken

Wat ook helpt bij een hoge hypotheek krijgen, is het maken van aparte afspraken. Geef aan dat je bijvoorbeeld akkoord wilt gaan met een kortere looptijd of misschien - maar doe dat alleen in het uiterste geval - een hogere rente. Wat meestal ook goed werkt: aangeven dat je bereid bent om eigen geld in je huis te steken. Als je zelf ook een risico aan wilt gaan, doet de bank dat vaak ook.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019