Excite

Hometrainer als personal trainer

Kijk naar een gemiddelde Amerikaanse televisieserie en je ziet altijd wel iemand voorbij komen die aan het fietsen is op een hometrainer. Maar laten we eerlijk zijn: meer gemak bestaat er ook bijna niet als je wilt bewegen, kilometers wilt fietsen, zonder nat te worden van de regen!

Zoals voor elk apparaat, geldt ook voor de hometrainer dat ze steeds uitgebreider worden en talloze functies hebben. De prijzen lopen sterk uit elkaar. Een eenvoudige hometrainer is er al voor 100 euro. Daarmee kun je precies doen waar het gemaakt voor is, namelijk je conditie trainen door te fietsen. Veelal is er geen snelheidsmeter aanwezig of een kleine computer die de afgelegde afstand en de gemiddelde snelheid bijhoudt.

Wil je naast het fietsen ook andere zaken in de gaten houden, dan kun je voor een wat uitgebreider model gaan. Vaak kosten deze een paar tientjes meer. Er zit dan een kleine computer op die de snelheid waarmee je fietst weergeeft, evenals de afgelegde afstand en de gemiddelde snelheid. Een aantal exemplaren hebben dan nog een hartslagmeter, wat enorm handig kan zijn als je je hartslag op een bepaald niveau wilt houden.

De meest luxe fietsen kun je aansluiten op je pc, waar de resultaten van je rit worden bijgehouden. Is dat nog niet genoeg dan kun je een hometrainer aanschaffen die een virtual reality fietstocht weergeeft. Je kunt daarbij zelf een parcours selecteren! Controleer wel of je pc geschikt is voor dergelijke software.

Alle hometrainers zijn overigens wel uitgerust met een vliegwiel die je kunt verstellen voor een zwaar of licht programma, dus een harde wind simuleren in je huiskamer is geen enkel probleem!

Afbeelding: Flickr account lu_lu

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020