Excite

Hometrainer van het merk Batavus

Hometrainer Batavus kopen?

Denk je eraan om een hometrainer aan te schaffen? Kijk dan zeker eens naar de modellen van Batavus. Bij de fietsers heeft Batavus namelijk een bijzonder goede naam. Mede misschien ook omdat onder meer Center Parcs dit merk fietsen verhuurt op hun parken. Het valt meteen op hoe gemakkelijk die fietsen 'lopen'!

Waar op letten bij een goede hometrainer

Eerst en vooral heeft zo'n thuisfiets plaats nodig. En nog niet zo weinig! Als je dus plaatsgebrek hebt, koop dan een hometrainer die transportwieltjes heeft.

Vliegwiel

Nog een belangrijk aspect: het eventuele lawaai dat zo'n ding maakt. Misschien ga je homefietsen met anderen personen om je heen? Of wil je tijdens het trainen naar het tv-nieuws luisteren? De eventuele herrie heeft te maken met de aandrijving van het vliegwiel. Hoe zwaarder dit vliegwiel, hoe vloeiender de training verloopt. Het gewicht van het vliegwiel wordt uitgedrukt in kilogram. Het ideale minimum is hierbij 10 kg. Als de hometrainer wordt aangedreven met een V-snaar dan is het voordeel dat hij minder lawaai maakt.

Monitor

En dan is er de monitor. Die zit er niet altijd op! Toch is een monitor wel aan te bevelen, als is het maar als motivatie voor je training. Het is namelijk wel handig als je kan aflezen hoe hoog je snelheid was, afgelegde afstand, hartslag en hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Deze gegevens lees je af van de ergometer.

Lagers

Ook van belang zijn de lagers. Als het goed is, ga je een hometrainer elke dag gebruiken. Dus gaat je apparaat ook verslijten. Een belangrijk onderdeel van hometrainers zijn dus de lagers. SKF-lagers blijken de sterkste te zijn op de markt.

Garantie

En tenslotte is er nog de garantie. De normale garantie is 2 jaar. Let ook of het 'CE'-certificaat op de hometrainer staat!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021