Excite

Hometrainers te koop: goede hometrainers zijn stabiel en ergonomisch

Hoe kies je de voor jou meest geschikte hometrainer? Voor zijn prijskaartje moet je de aankoop van een hometrainer zeker niet uitstellen. Hometrainers zijn er voor ieders budget, gaande van amper honderd tot vierduizend euro. Hometrainers zijn te koop in zowel sportwinkels als in de klassieke supermarkt en zelfs online. Willen we waar voor ons geld, dan kopen we onze hometrainer in een sportwinkel. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en kun je je degelijk laten informeren.

Goede hometrainer heeft vliegwiel vooraan

Wat haal je in huis met een goedkope hometrainer? Het prijsverschil zit hem hoofdzakelijk in de gebruikte materialen. Een duurdere exemplaar beschikt ook over een zwaarder en soepeler vliegwiel, een belangrijk onderdeel van een hometrainer. Bij een goede hometrainer staat het vliegwiel vooraan. Goedkope toestellen met een vliegwiel achteraan veroorzaken lage rugpijn.

Hoe herkennen we een goede hometrainer?

Ook belangrijk is de ergonomie van de hometrainer. Je wilt uiteraard blessures voorkomen en een goede hometrainer zet je in meest geschikte houding zodat je minder kans hebt om jezelf te bezeren. Een goede hometrainer is dan ook zo stabiel mogelijk. Goedkope toestellen zijn dat meestal niet en kunnen in vele gevallen zelfs gevaarlijk zijn. Wanneer je niet comfortabel en veilig op je hometrainer zit, dan houd je de inspanningen nooit lang vol. Duurdere toestellen zijn beter aan je lichaamsbouw aangepast, waardoor je meer uit je workout kunt halen.

Duurder is synoniem van beter

Dure hometrainers zijn synoniem van beter. Goedkopere exemplaren zijn nog wel geschikt voor diegenen die slechts af en toe op de hometrainer zullen gaan zitten. Ben je een intensiever sporter en zit je wekelijks meer dan vijf uur in het zadel? Kies dan zeker voor een toestel dat aan je lichaamsbouw is aangepast.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020