Excite

Houten speeltoestellen voor in de tuin

Houten speeltoestellen

Houten speeltoestellen zijn zowel geschikt voor particulier als openbaar gebruik. Heb je een grote tuin, ben je de eigenaar van een camping, of neem je als buurtbewoner het initiatief voor het laten plaatsen van een speeltoestel? Bij het aanschaffen van houten speeltoestellen moet je op een aantal zaken letten.

Veiligheidseisen

Speeltoestellen moeten aan strenge richtlijnen van de Nederlandse keuringsinstanties voldoen. Een speeltoestel moet namelijk veilig zijn. Veel aanbieders van speeltoestellen hebben een pagina met voorwaarden op hun website staan. Daar staat op waar hun speeltoestellen aan voldoen. Lees dit altijd goed en zorg er op deze manier voor dat je een veilig en goedgekeurd speeltoestel in huis haalt.

Luxe speeltoestellen

Luxe houten speeltoestellen - die aan de strenge richtlijnen voldoen - vind je onder andere bij Versier.nl. Je vind hier verschillende soorten speeltorens, optioneel met glijbaan, rekstok, schommels, klimwanden en nog meer. Je kunt hier min of meer je eigen houten speeltoestel samenstellen. Wat betreft de prijs, vanaf circa 375 euro heb je een simpel speeltoestel.

Zelf bouwen

Ook bij Clavus (clavus.nl) vind je houten speeltoestellen. Op de website kun je een keuze maken tussen speeltoestellen voor particulier of openbaar gebruik. Ook hier ligt de prijs van een speeltoestel tussen de 300-400 euro. Goedkoper is een zelfbouw-speeltoestel. Hierbij moet je het toestel zelf in elkaar zetten. Bij Clavus heb je zelfbouw-speeltoestellen vanaf circa 50 euro.

Meer informatie

Andere websites waar je terecht kunt voor houten speeltoestellen zijn speelactief.nl, speeltoestellen.net en welleshout.nl. Op onder andere euronorm.net vind je meer informatie over de verantwoordelijkheid, inspectie en richtlijnen met betrekking tot speeltoestellen voor kinderen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020