Excite

Houten tuinhuis erg populair

Hout is puur natuur en past als materiaal voor het bouwen van tuinhuisjes dan ook perfect bij onze tuin. Het is tevens een materiaal met veel uitstraling en persoonlijkheid, en is zowel geschikt voor de bouw van een tuinhuis als simpel berghok, voor het inrichten van een kantoor, een badkamer of zelfs een sauna. Een houten tuinhuis is geschikt voor zowat alle doeleinden.

Hout is gemakkelijk te bewerken

Hout laat zich gemakkelijk bewerken. Zelf een houten tuinhuis bouwen, is dan ook stukken eenvoudiger dan wanneer we een tuinconstructie in kunststof of metaal willen rechtzetten. Hout is ook relatief goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar. Een houten tuinhuis vraagt intensief onderhoud.

Toch heeft hout, als materiaal voor het bouwen van een houten tuinhuis, enkele belangrijke nadelen. Hout is in de allereerste plaats een weinig duurzaam materiaal. Harde houtsoorten zijn het duurzaamst, vurenhout het minst duurzaam. De meerderheid van de houtsoorten is onbehandeld en dus erg gevoelig voor houtrot. Door het hout te impregneren, is het beter bestand tegen de weersomstandigheden.

Hout leeft

Een andere eigenschap van hout waarmee we zeker rekening moeten houden bij het bouwen van een houten tuinhuis is het feit dat hout een materiaal is dat leeft en onder invloed van temperatuurwisselingen en luchtvochtigheid zal krimpen of uitzetten. Daardoor zal ons houten tuinhuis, na verloop van tijd, gaan splijten. Dat is vooral een nadeel wanneer je je houten tuinhuis zelf hebt gebouwd. Houten prefab tuinhuisjes bieden het belangrijke voordeel dat bij de realisatie ervan met het mogelijk krimpen en/of uitzetten van het hout rekening werd gehouden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019