Excite

Huis huren: verstandig?

Ergens wonen moet iedereen. Maar hoe je dat doet, kun je voor een groot deel zelf invullen. Je kunt een huis huren, maar ook een huis kopen. Wat is het verstandigst? En wat zijn de voordelen van een huis huren eigenlijk wel niet?

Het belangrijkste voordeel van een huis huren is natuurlijk de flexibiliteit die het je biedt. Als je een huis huurt, dan heb je een plaats om te wonen – die vaak groter is dan je als koopwoning kunt betalen – en je bent maar in beperkte mate verantwoordelijk voor onderhoud. Bovendien kun je weggaan wanneer je wilt. Een huurcontract heeft vaak wel een opzegperiode, maar dat is hooguit een maand of twee, drie. Bij een koophuis moet je wachten tot je een koper hebt, en met de huidige markt kan dat soms wel twee of drie jaren duren.

Wanneer is de flexibiliteit van het huren van een huis nou handiger? Bijvoorbeeld als je voor het eerst in een nieuwe stad gaat wonen. Veel mensen kunnen uiteindelijk toch niet echt aarden in een nieuwe omgeving en dan is het fijn als je zonder al teveel moeite terug kunt naar je oude stad. Ook als je bijvoorbeeld voor het eerst samen gaat wonen, is huren handig. Mocht de relatie het niet overleven, dan kun je zonder al te veel problemen uit elkaar. Mocht je na verloop van tijd merken dat de stad of de relatie je heel goed bevalt, overweeg dan wel om te kopen. Een koophuis is namelijk een investering, waar je later ook nog wat op kunt verdienen!

Afbeelding: Flickr account lumaxart

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020