Excite

Goedkoop een huis kopen in Groningen

Een eigen huis kopen: in de Randstad is het voor starters bijna niet te doen, maar een huis kopen in Groningen is wel heel betaalbaar. Je kunt daar voor een minimaal bedrag een maximale woning krijgen. Klinkt goed? Dan is het tijd om aan een speurtocht te beginnen!

Starterslening

Als je een huis wilt kopen in Groningen, moet je met één ding rekening houden: de startersleningen worden hier niet meer versterkt. Ze waren namelijk zo populair, dat het potje ervoor inmiddels leeg is. Nu scheelt het weer dat de woningen in Groningen zo betaalbaar zijn, dat je die in veel gevallen niet eens nodig hebt.

Locatie

Wie in Groningen wil wonen, heeft twee mogelijkheden: wonen in de stad of op het platteland. In de stad zijn de woningen natuurlijk duurder. Op Funda.nl zie je bijvoorbeeld dat je voor ruim €100.000 een mooi appartement kunt kopen. Oudere mensen kunnen wat goedkoper een zorgflat aanschaffen, maar zij betalen daarvoor weer hogere servicekosten. Per saldo scheelt dat dus niet zoveel. Voor hetzelfde bedrag kun je in dorpen om Groningen heen een compleet vrijstaand huis kopen. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Let wel altijd op de faciliteiten in de buurt. Als je overal heel ver voor moet rijden, gaat dat je uiteindelijk ook veel geld kosten en is het soms beter om iets duurder te wonen, maar iets dichterbij voorzieningen. Grotere plaatsen in Groningen waar het ook goed en voordelig wonen is, zijn Harkstede, Zuidhorn, Winschoten en Delfzijl.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020