Excite

Huis kopen in Duitsland

Als je van plan bent om een huis te kopen in Duitsland, zijn er een aantal handige websites die je kunt raadplegen. Verder zitten er in Nederland een aantal makelaars die gespecialiseerd zijn in koopwoningen in Duitsland . Veel Nederlanders emigreren naar Duitsland om daar te profiteren van aantrekkelijke grond- en huizenprijzen. Omdat zij vaak in Nederland blijven werken, zoeken ze een huis vlak over de grens. Ook hier kan een gespecialiseerde makelaar je bij helpen.

Om te beginnen is woneninduitsland.eu een handige website. Hier vind je onder andere informatie over het kopen of bouwen van een woning, de financiering en de verzekeringen. Ook zaken als fiscaliteit, sociale zekerheid en overige juridische aspecten komen aan de orde. Bij woneninduitsland.eu kun je ook speciale ‘kopersbegeleiding’ aanvragen indien je een huis wilt kopen in Duitsland.

Een makelaar gespecialiseerd in het grensgebied met Duitland is Berghland Makelaars, gevestigd in ’s Heerenberg. De makelaar is zowel op de Nederlandse als de Duitse markt actief. Verder is de website kopeninduitsland.nl handig. Hier vind je niet alleen een groot en actueel overzicht van koopwoningen in Duitsland, maar ook een overzicht van een aantal makelaars in Duitsland per regio. Ook bevat de website een handige taalhulp die veelvoorkomende termen bij het kopen van een huis vanuit het Duits naar het Nederlands vertaalt.

Op huizenaanbod.nl vind je tot slot een groot overzicht van te koop staande woningen in Duitsland. Je kunt ervoor kiezen een woning te kopen zonder de tussenkomst van een makelaar of met. Zonder kan veel geld schelen, maar dan krijg je geen deskundig advies.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Klaas Vermaas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019