Excite

Huis kopen in Frankrijk: waar ga je wonen?

Wie een huis wil kopen in Frankrijk, moet er rekening mee houden dat het aankoopproces er anders aan toe gaat dan in Nederland. Begin je avontuur daarom met een degelijke voorbereiding. Het is altijd verstandig om iemand in de arm te nemen die ervaring heeft met dergelijke ondernemingen, zodat je er zeker van bent dat je geen dingen over het hoofd ziet.

Minstens zo belangrijk is het om goed na te denken over waar je precies wilt gaan wonen. Als je bijvoorbeeld wel wilt verhuizen naar Frankrijk, maar toch niet al te ver van Nederland af wilt zitten, dan kies je het beste voor een departement, een regio, in het noorden van Frankrijk. Denk aan de Ardennen, Nord of Aube.

Wil je graag aan de kust wonen, dan heb je volop keuze in Frankrijk, zowel aan de Noordzee als aan de Atlantische Oceaan. Je kunt kiezen voor de Calvados – bekend vanwege de speciale brandy – of Eure. Ook de verschillende departementen in Bretagne zijn dat geval een goede optie.

Als je de warmere kuststreken wil opzoeken, zou je Loire-Atlantique, Charente Maritime of Vendée kunnen overwegen. Volgens de Fransen zelf is laatstgenoemde zelfs het meest prettige departement van het land om te wonen.

Maar misschien droom je wel van Parijs! Deze stad is heel bijzonder, maar helaas zijn de woningen in en rondom de hoofdstad ook behoorlijk prijzig. Wil je toch beslist hier een huis gaan kopen, overweeg dan een aankoop direct bij de eigenaar. Dat bespaart vaak enorm, omdat je geen hoge makelaarskosten hoeft te betalen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker DoJoe

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020