Excite

Huis kopen in Noord-Holland

Noord-Holland is volgens De Hypotheker een van de duurste provincies in Nederland. Het zijn vooral de hoge huizenprijzen in Amsterdam die het gemiddelde flink opdrijven. Met name appartementen zijn erg duur. Noord-Holland steekt met kop en schouders uit boven de andere provincies als het gaat om prijzen van appartementen en wordt op grote afstand gevolgd door de provincie Utrecht, waar de prijzen van appartementen iets boven het landelijk gemiddelde liggen.

Het aanbod van woningen in deze provincie is behoorlijk afwisselend. Er zijn natuurlijk grote steden, maar er zijn ook landelijke omgevingen en waterrijke gebieden. De provincie wordt in tweeën gedeeld door het Noordzeekanaal. Ten zuiden daarvan liggen vooral de stedelijke gebieden zoals de hoofdstad Haarlem, Schiphol, Amsterdam en het Gooi.

In het noordelijk deel liggen meer landelijke gebieden zoals Zaanstad, de polders Schermer, Beemster, West-Friesland en Wieringermeer. Ook Texel hoort bij Noord-Holland. En er liggen nogal wat rijke gemeenten in Noord-Holland. Van de negen rijkste gemeenten in Nederland liggen er maar liefst vijf in deze provincie: Bloemendaal, Blaricum, Naarden, Laren en Heemstede.

Een speciaal 'Aanjaagteam Wonen' van de provincie moet er voor zorgen dat de woningmarkt door nieuwe woningbouw in beweging blijft. De provincie wil dat er in 2020 voldoende woningen zijn voor de inwoners van Noord-Holland. Volgens de provincie 'moeten alle inwoners van Noord-Holland plezierig en betaalbaar kunnen wonen'.

Afbeelding: Flickr account M.arjon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021