Excite

Huis kopen in Spanje

Als je van plan bent om een huis te kopen in Spanje, is het niet verkeerd om hier professionele hulp bij te zoeken. Bij het kopen van een huis komt veel kijken, al helemaal bij het aanschaffen van een tweede (vakantie)huis in het buitenland. Gelukkig zijn er een aantal websites met nuttige informatie over het kopen van een huis in Spanje en kun je een gespecialiseerde makelaar inschakelen.

Als je puur op zoek bent naar een vakantiehuis , dan kun je terecht bij Vakantie Makelaar. Vakantie Makelaar heeft verschillende vakantiewoningen in verschillende landen, waaronder Spanje. Op SpanjeKoophuis.nl vind je zowel een overzicht van te koop staande woningen in Spanje, als makelaars. Handig is de optie waarbij je kiest in welke taal je met je makelaar wilt kunnen spreken, want je moet natuurlijk wel kunnen communiceren met je Spaanse makelaar.

Handig om te weten is verder dat je een buitenland hypotheek kunt aanvragen, om je huis in Spanje te kunnen realiseren. Bijvoorbeeld de ANB AMRO verschaft buitenland hypotheken. Een buitenland hypotheek kent wel voorwaarden, bijvoorbeeld dat het de bedoeling is dat je het huis zelf gebruikt en niet verhuurt. Voordeel van een buitenland hypotheek is dat je deskundig advies krijgt van speciale buitenlandadviseurs.

Spanjevakantieland.nl is verder een nuttige website. Hier vind je informatie over de prijzen van huizen in Spanje, hoe de overdracht in zijn werk gaat en staat een checklist met zaken waar je op moet letten als je een huis koopt in Spanje. Zoals: Wat zijn de recreatieve, sociale en culturele mogelijkheden buiten het seizoen?, Wat zijn de kosten van levensonderhoud in je nieuwe toekomstige Spaanse omgeving?

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ray Tibbitts

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020