Excite

Je huis opknappen voor privégebruik of voor verkoop

Het is heel logisch als je je huis wilt opknappen voor privégebruik. Iedereen wil immers in een mooi afgewerkt huis wonen. Maar je huis opknappen wanneer je het wilt verkopen is ook sterk aan te raden. Potentiële kopers knappen vaak af op zaken die heel snel verholpen hadden kunnen zijn. Of je nu wilt verkopen of niet, het is lastig te bepalen waar je nu moet beginnen. Je huis opknappen om te verkopen vergt immers een andere aanpak dan je huis opknappen naar je eigen wensen.

Ga je je huis opknappen voor verkoop of privégebruik?

Heb je besloten om je huis te verkopen dan dien je rekening te houden met de wensen van de potentiële koper. Natuurlijk weet je niet wat de wensen zijn van kopers, maar er zijn maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je huis klaar is om te verkopen.

Je huis opknappen voor de verkoop

Kleuren zorgen voor sfeer in het huis, maar wat jij ziet als een warme sfeervolle kleur, kan bij een potentiële koper niet in de smaak vallen. Daarom is het aan te raden om je huis te verven in neutrale kleuren. Op deze manier wordt de koper niet afgeleid van de woning en haar mogelijkheden.

Het eerste dat een koper te zien krijgt is de buitenkant van je woning. Het is dus verstandig om vooral de buitenkant grondig aan te pakken. Vooral het schilderwerk is heel belangrijk. Als het schilderwerk aan de buitenkant niet in orde is, kan de koper ervan uit gaan dat het hele huis slecht is onderhouden. Denk verder aan tuinhekjes, kozijnen en de tuin. Een likje verf en wat herstelwerk is zo gedaan. Zorg dat je tuin onkruidvrij is en met een paar extra bloempotten ben je snel klaar.

Je huis opknappen voor privégebruik

Je wilt graag je huis opknappen om er zelf zoveel mogelijk van te genieten. Je kunt natuurlijk zoveel opknappen als je zelf wilt. Zolang je budget het toelaat. Toch zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken, zoals duurzaamheid.

Is je huis niet geïsoleerd dan is het verstandig om hierin te investeren. Door je huis te isoleren zorg je niet alleen voor een veel aangenamere leefomgeving, maar zorg je er ook voor dat je minder energiekosten hebt. Reden genoeg dus om te isoleren.

Houd tijdens het opknappen van je woning rekening met het feit dat je natte kamers niet zomaar ergens neer kunt leggen. Je huis opknappen is een goede zaak, maar bij natte kamers zoals een douche, keuken of toilet moet je rekening houden met afvoerpijpen en dergelijke. Bespreek dit dus het beste met een architect of aannemer.

Wil je graag je huis opknappen maar word je beperkt door je budget, denk dan aan alternatieve manieren zoals een geheel nieuwe keuken door alleen de frontjes te vernieuwen. Creëer een geheel nieuwe kamer door op gewenste plekken een glazen wand te plaatsen. Een wereld aan mogelijkheden.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019