Excite

Een idyllisch plekje? Je eigen huis, te koop of te huur, aan een meer!

In elke vakantie is er wel een moment en een plek waarop je aan jezelf moet toegeven dat je er graag zou willen blijven. Misschien voor even, misschien langer. Het gebeurt wanneer je vanuit je woonkamer zo het strand op rent, het water in. Of wanneer je op een zwoele zomeravond op een veranda een wijntje drinkt en luistert naar de stilte. Of wanneer je in de verte de avondzon of lichtjes van boten in het water weerkaatst ziet.

Kopen in het zonnige zuiden

De verleiding is groot zo’n huisje te kopen, wanneer je daarvoor geld zou hebben. Borden bij makelaars laten zien wat de prijzen zijn: vaak een fractie van het bedrag dat je in Nederland zou betalen voor een vergelijkbaar huis. In Spanje en Griekenland kom je op zonovergoten plekken huizen tegen die van alle gemakken zijn voorzien, volop schaduw bieden en voldoende ruimte geven volledig je eigen gang te gaan.

Kluizenaarsbestaan in het noorden

Ook in het noorden kom je ze tegen, de huizen. Verlaten boerderijen met enorme landerijen eromheen, die iets minder comfortabel zijn maar waarbij je verzekerd bent van rust. In landen als Zweden en Finland kan je je tegen een gemiddeld Nederlands jaarinkomen eigenaar maken van een landhuis met bijgebouwen, weilanden en een eigen meer. Je naaste buurman woont zeven kilometer verderop en je boodschappen doe je in het dorp dat tien kilometer verder ligt.

Tijdelijk een huisje huren

Omdat niet iedereen te springen staat om een kluizenaarsleven en niet maar weinigen zomaar een jaarinkomen kunnen missen is er gelukkig ook van alles te huur. Niet zelden staat er een prachtig huis te huur bij een meer of in de bossen, vlakbij uitgaansgebieden of in een idyllisch dorpje. Op diverse vakantiesites en makelaarsites kun je zoeken naar mogelijkheden om – al is het maar even – zo’n huis te bezitten. En te genieten van de rust en je vrijheid, zon, schaduw, stad en meer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020