Excite

Je huis verkopen zonder makelaar

Je huis verkopen levert geld op, maar het kost ook geld. Dat begint al voor je het verkocht hebt: de makelaar die het te koop zet, wil daar geld voor hebben. Maar je kunt je huis ook verkopen zonder makelaar. Dat scheelt je al snel duizenden euro's, die je weer kunt steken in je nieuwe huis.

De voordelen

Je huis verkopen zonder makelaar is veel goedkoper dan met makelaar. En tegenwoordig is het een stuk makkelijker. Met de komst van internet zijn de mogelijkheden om zelf je huis te presenteren en te promoten eindeloos. Je kunt eerst eens om je heen vragen of er mensen zijn die een huis zoeken. Ook kun je zelf foldertjes of een website laten maken en een bord in de tuin zetten. Als je je huis dan niet verkoopt, dan heb je ook niets verloren. De makelaar betaal je altijd, ook als je je huis uiteindelijk weer van de markt afhaalt. Het bedrag is dan kleiner, maar je hebt dan ook niets verdiend.

Met hulp, zonder makelaar

Als zelf je huis verkopen niet lukt, dan kun je hiervoor ook nog gebruik maken van een online makelaarsdienst. Je betaalt dan een vast bedrag en daarvoor wordt je huis onder meer op funda.nl gezet. Dat levert je in één klap veel meer reclame op. Verkoop je je huis? Dan hoef je geen extra courtage af te dragen. Natuurlijk betekent ook deze manier wel dat je zelf de rondleidingen in je huis moet doen. Dit kan wat ongemakkelijk voelen, maar went snel. En je kunt er ook voor kiezen om het door een familielid of vriend te laten doen.

Let op je papierwerk

Het moeilijkste van zelf je huis verkopen zonder makelaar is het regelen van het papierwerk. Als je hiervoor echter een goede notaris inschakelt, hoeft ook dat geen probleem te zijn. De documenten zijn vaak vrij standaard. Lees ze goed door voor je ze tekent en stel vragen als je iets niet begrijpt. Dan komt het helemaal goed!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020