Excite

Je huis zelf verkopen

Veel mensen denk dat het beter is om hun huis zelf te verkopen. Een makelaar kost ontzettend veel geld en via het internet is tegenwoordig alles zelf te verkopen. Toch is het inhuren van een makelaar zo slecht nog niet. Met zijn of haar professionele netwerk is je huis vaak sneller verkocht.

Wel of geen makelaar?

Mensen denken vaak erg makkelijk over je huis zelf verkopen. Ze plaatsen een paar advertenties op bekende huizensites en denken dat de kopers vanzelf wel toe zullen stromen. Niets blijkt minder waar. De huizenmarkt is vrij ondoorzichtig. En de hulp van een makelaar is dan toch vaak wel een verstandige keus bij de verkoop van je woning.

Wat kan een makelaar voor je doen?

Een makelaar heeft vaak een goede kijk op de huizenmarkt. Hij weet wat er wel en niet gewild is en zal hierdoor goede adviezen uit kunnen brengen met betrekking tot de huizenprijs. De makelaar weet wat de huidige verkoopwaarden zijn en zal daarom ook jouw huis goed op waarde weten te schatten. Je zult dan ook een realistische verkoopprijs van hem kunnen krijgen en ook in de prijsonderhandelingen met bieders kan hij aangeven of je wel of niet met je prijs moet zakken. Naast goede kennis van prijzen is de makelaar ook op de hoogte van de wettelijke regelingen met betrekking tot de huizenverkoop. Bij het overdragen van vastgoed komen er allerlei regels bij kijken waaraan voldaan moet worden voordat de verkoop bekrachtigd kan worden. Het gaat hierom het vastleggen bij de notaris maar ook om de belastingafdracht bij de fiscus.

Toch liever zelf je huis verkopen?

Wanneer je toch liever zonder makelaar te werk wilt gaan, is het belangrijk dat je huis op haar voordeligst wordt gepresenteerd. Hierdoor trek je sneller geïnteresseerden. Een likje verf en wat schuiven met meubelen doen vaak wonderen. Hierna kun je foto's van je huis op diverse websites plaatsen zoals bijvoorbeeld op funda.nl. Door je huis zelf te verkopen spaar je niet alleen bemiddelingskosten uit, maar kun je ook zelf de prijs bepalen en soms zelfs een hogere opbrengst garanderen dan via een makelaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020