Excite

Tips en ideeën voor het opfrissen van de huiskamer

Je loopt al jaren rond in dezelfde ingerichte huiskamer en wordt het wel een beetje beu. Heb je geen zin, tijd of geld meer om het helemaal opnieuw te verbouwen? Kleine veranderingen doen al wonderen voor je huiskamer. Wat jouw woonkamer nodig heeft, is een opfrisbeurt!

Tip 1: Gebruik andere kleuren in je huiskamer

Probeer een nieuwe sfeer te creëren in je huiskamer door andere kleuren te kiezen dan voorheen. Denk eerst heel goed na welke sfeer je wilt vormen, aangezien kleren grote invloed hebben op de stemming van de kamer en die van jezelf. Zo is blauw een rustgevende kleur, terwijl rood juist voor passie en vitaliteit staat.

Tip 2: Geef de muren van je huiskamer een nieuwe look

De muren van je huiskamer kun je op twee manieren opknappen: door te behangen of te schilderen. Welke methode je ook kiest, een kleine verandering kan al een groot verschil maken. Had je huiskamer saaie witte muren? Ga dan eens een keer voor een behang met een motiefje of een sjabloon. Wil je toch liever de effen muren houden? Kies dan een voor een opvallende kleur om een contrasterende muur te creëren. Of maak gebruik van muurstickers. Tegenwoordig zijn er veel diverse soorten muurstickers verkrijgbaar. Zo geef je je huiskamer wel op een heel eenvoudig manier een geheel nieuwe uitstraling.

Tip 3: Knap je meubels op

Heb je een klein budget? Dan is het een goed idee om oude meubels op te knappen. Met een verf likje hier en daar kun je houten tafels, kasten of stoelen helemaal omtoveren tot een nieuw interieur. Het kost je wel wat tijd, maar dan heb je ook voor weinig geld een uniek meubelstuk en een geheel nieuwe huiskamer.

Tip 4: Varieer in woonaccessoires

Als er iets wel is dat de sfeer bepaald, dan zijn het wel woonaccessoires. Ze geven je huiskamer een persoonlijke sfeer en zorgen voor gezelligheid. Met leuke sierkussentjes, kaarsen, schilderijen, fotolijsten, manden, schalen en meer verfraai je elk hoekje van de kamer. En door in je woonaccessoires te variëren, creëer je ook telkens een nieuwe uitstraling voor je huiskamer.

Laat je creativiteit dus de vrije loop en geef je huiskamer een frisse opknapbeurt. Veel succes!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020