Excite

Waar let je op bij een huistelefoon kopen?

Een huistelefoon kopen was vroeger een stuk makkelijker dan dat het nu is. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende modellen, dat je al snel het spoor bijster raakt. Gelukkig zijn er een aantal aanknopingspunten die je door het bos kunnen leiden.

Lees reviews

De eerste stap richting een huistelefoon kopen, is het lezen van reviews. Je leest nergens meer informatie over hoe een telefoon in de praktijk werkt, dan in dit soort reviews. Probeer ze wel te relativeren: één klacht betekent niet dat iets slecht is, net als één jubelzang niet betekent dat het de beste koop ooit is. Probeer ook reviews te vinden van onafhankelijke(re) partijen, zoals de consumentenbond.

Kijk wat je nodig hebt

Als je een heel groot huis hebt, dan heb je aan één telefoon niet genoeg. Je zult 'm dan waarschijnlijk niet overal over horen gaan. Bedenk vooraf hoeveel toestellen je wilt en pas daar je selectie op aan. Niet elk merk biedt bijvoorbeeld sets van vier of meer telefoons.

Let op de energiekosten

Zeker als je meerdere telefoons hebt, kunnen de stroomkosten oplopen. Siemens verkoopt mooie Eco-telefoons die zuiniger omgaan met stroom. Dat kan je toch weer een paar euro's per jaar schelen.

Vergelijk, vergelijk, vergelijk

Tot slot: vergelijk prijzen. Juist in de telefoonhandel kunnen de prijzen ontzettend verschillen. Maak gebruik van vergelijkingssites als Beslist.nl en Kieskeurig.nl en probeer tot een top drie of top vijf te komen. Aan de hand van de bovenstaande punten kun je daar dan vervolgens een uiteindelijke winnaar uit kiezen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021