Excite

Huizen te huur via een particulier

Huizen te huur via een particulier

Bij de woningstichting van je gemeente kun je je inschrijven voor een woning, maar dit kan vaak erg lang duren. Wanneer je particulier huurt, hoef je vaak niet in een wachtrij te staan. Je reageert op de woning en de huurbaas kan zelf bepalen wie de woning krijgt.

Hoge huur

Veel huizen die particulier gehuurd kunnen worden, zijn erg prijzig. Soms betaal je meer dan achthonderd euro per maand. Het is ook goed mogelijk dat er bepaalde inkomenseisen zijn, zoals 29.000 euro of 33.000 euro per jaar.

Waar vind je particuliere huurwoningen?

Sommige gemeentes geven op de website aan welke huizen particulier te huren zijn. Dit kan particulier, maar ook vrije sector worden genoemd. Vaak staat er ook bij hoe er wordt bekeken wie geschikt is voor de woning. Je kunt ook kijken in lokale kranten voor particuliere woningen. Soms kan het ook schelen of je iemand kent die een huis in de vrije sector huurt. Vraag gewoon eens bij mensen die particulier huren.

Focus je niet alleen op particulier

Hoewel je misschien erg graag particulier wilt huren, is het raadzaam ook andere opties open te houden. Schrijf je dus ook in voor een woning bij je gemeente. Het kan namelijk best lastig zijn om een particuliere woning te vinden. Wanneer je je inschrijft, betekent dit absoluut niet dat je een sociale woning moet huren, maar het kan toch handig zijn wanneer je echt dringend op zoek bent. Voor een sociale woning moet je namelijk vaak jaren zijn ingeschreven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020