Excite

Huizen te koop in Frankrijk

Huizen te koop in Frankrijk

Wil jij een huis kopen in Frankrijk? Op internet, bij makelaars of in lokale krantjes kun je een ruim aanbod vinden aan woningen die te koop staan. Zorg dat je vooraf weet in welke streek je wilt wonen en wat je eisen zijn aan een huis in Frankrijk.

Makelaars in Frankrijk

Anders dan in Nederland, zijn de makelaars in Frankrijk eigenlijk altijd verkopende makelaars. Ze staan dus aan de kant van de verkoper. Het onderhandelen voor een geschikte prijs voor de woning zal dan ook moeizaam verlopen en de makelaar zal vooral proberen om zoveel mogelijk geld voor de verkopende partij te krijgen. Het kan best een lastig proces zijn en daarom wordt ook aangeraden een financiële tolk mee te nemen, die je kan helpen bij het onderhandelen. Ook wanneer je redelijke kennis hebt van de Franse taal, kan dit je echt helpen. Het is eventueel ook mogelijk om te onderhandelen met de notaris, je voorkomt dan de onderhandeling met de makelaar.

Hypotheek

Als je in Frankrijk een hypotheek wilt krijgen, wordt er puur gekeken naar je financiële status. Er wordt dus niet gekeken naar je onderpand. Je dient dus een vaste baan te hebben en voldoende spaargeld. Ook wordt er gekeken naar de vaste lasten die je hebt.

Huis kopen

Als je een huis koopt, moet je het voorlopige koopcontract tekenen. Later kun je het definitieve koopcontract tekenen. Dit kan pas nadat de notaris heeft bekeken of de woonvergunning in orde is. Dit duurt ongeveer twee maanden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019