Excite

Hulp bij hypotheken: tips en advies

Een hypotheek is waarschijnlijk de grootste lening die je ooit in je leven zult afsluiten. Het is dus geen overbodige luxe om de tijd te nemen om uit te zoeken hoe je deze afsluit. Kijk daarom alvast rond naar informatie voor je je droomhuis op het oog hebt. Op die manier kun je ook veel aanbieders vergelijken.

De hypotheekrente speelt een grote rol bij hoe hoog je maandlasten zijn. Omdat er tegenwoordig veel aanbieders zijn van hypotheken, valt er soms te onderhandelen over de hoogte van de hypotheekrente. Als je zelfs maar 0,01% korting kunt krijgen, kan dat toch al duizenden euro’s schelen als je tien jaar verder kijkt.

Heb je een lage rente gevonden of geregeld, dan hoeft dat nog niet de doorslag te geven om de hypotheek te nemen. Wat zijn bijvoorbeeld de voorwaarden van de hypotheek? Misschien betaal je wel een hoge verzekeringspremie of zijn er andere voorwaarden die minder gunstig uitvallen. Laat je dus niet alleen leiden door lage rente.

Wat je altijd voordeel oplevert, is in aanmerking komen voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Hierbij zijn je financiële middelen dermate dat de NHG zeker weet dat je een hypotheek kunt betalen. Ze geven daarom de bank garantie dat dit gaat lukken. In ruil hiervoor krijg je een renteverlaging die soms oploopt tot meerdere procenten.

Om het even kort samen te vatten: laat je op tijd informeren over hypotheken, zorg voor lage rente en let op alle voorwaarden. Zo weet je zeker dat je straks bij het afsluiten van je hypotheek niet voor nare verrassingen komt te staan!

Afbeelding: Excite.fr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020