Excite

Huur je droomhuis

Weggegooid geld, is de mening van sommigen. Het is waar dat je bij een huurwoning, in tegenstelling tot een koophuis, geen eigen vermogen opbouwt. Elke maand betaal je de huur en aan het eind van de huurperiode is het geld gewoon weg. Voordelig aan huurwoningen is echter wel dat ze goedkoper zijn dan koopwoningen en dat er in veel onderhoud wordt voorzien.

Schilderwerk aan de buitenkant van de woning, onderhoud van de ketel, watervoorzieningen: een groot deel van het onderhoud van je woning is bij huurhuizen ondergebracht bij de woonvereniging of gemeente waar je huurt. Waar je bij een koopwoning voor schilderwerkzaamheden zo een paar duizend euro neertelt, is het gratis bij een huurwoning.

Het aanbod huurwoningen is groot in Nederland. Van complete eengezinswoningen tot luxe appartementen in het centrum tot sfeervolle panden op het platteland; je kunt huizen huren in alle soorten en maken. Dat betekent dus ook dat er zeker iets naar jouw smaak bij zit en dat je uiteindelijk op een echt droomhuis kunt uitkomen.

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning kun je je aanmelden bij een woningbouwvereniging in de stad waar je graag zou willen wonen. In bepaalde grote steden kan het jaren duren voordat je een woning mag bekijken. Veel reageren op huizen die je wat lijken is daarom het advies. Verder kun je, als je haast hebt, ook bij particuliere verhuurders kijken. Onder andere directwonen heeft hier aanbod in.

Afbeelding: Flickr, Pink Sherbet Photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020