Excite

Huur woning: eerst budget opstellen

Het zoeken en huren van een betaalbare woning is niet gemakkelijk. Lange wachttijden zijn geen uitzondering. Hoe gaan we te werk bij het zoeken van een geschikte en toch betaalbare huur woning?

Leg je prioriteiten vast

Stel eerst je prioriteiten en beschikbaar budget vast. Welke huurwoning zoek je? Heb je kinderen en zoek je een eengezinswoning, het liefst nog met een tuintje? Verkies je het stadscentrum, of spreekt landelijk wonen je aan?

Stel je beschikbaar budget voorop

Leg vooraf ook je beschikbare budget vast, en wijk daar absoluut niet van af, om achteraf niet voor onoverkomelijke problemen te worden geplaatst. De huurprijzen swingen immers echt de pan uit. Huurprijzen van duizend euro voor een gezinswoning zijn lang geen uitzondering.

Huren via internet

Het internet vormt een uitstekend hulpmiddel voor het zoeken naar een betaalbare huurwoning. Pararius.nl is een van de grootste onafhankelijke website- aanbieders van huurwoningen. Hier kunnen we de aanbiedingen van meerdere makelaars vergelijken. Het gaat hier uitsluitend om aanbiedingen van aangesloten makelaars. Directwonen.nl  beschikt daarentegen over eigen verhuurmakelaars. Hier kunnen we onze zoektocht zelf plannen. Ook Funda.nl is een belangrijk speler op het vlak van het verhuren van woningen online, maar werkt in eerste instantie met aangesloten makelaars.

Huren via woningcorporaties

Bedenk dat de meeste huurwoningen in Nederland eigendom zijn van  een woningcorporatie. Een woning zoeken via de website van zo een corporatie is het meest voor de hand liggend. Steeds meer woningen uit een bepaalde regio of provincie worden op een website gegroepeerd, hetgeen onze zoektocht gemakkelijker maakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020