Excite

Op zoek naar een huur woning in Friesland

Veel mensen wonen het liefst in de Randstad. Als je hen echter vraagt naar de reden of de voordelen, blijken die er niet zoveel te zijn. Zeker als je kinderen hebt, is het prettig om in een wat rustigere omgeving te wonen. Wat dacht je van een huur woning in Friesland? Ook in Friesland zijn talloze grote steden te vinden, maar er is ook nog volop natuur en vermaak voor kinderen.

Inschrijven in Friesland

Als je op zoek bent naar een huur woning in Friesland, dan volg je eigenlijk dezelfde stappen als wanneer je een huur woning in een andere plaats zoekt; je schrijft je in bij bijvoorbeeld WoonFriesland. WoonFriesland heeft ruim 20.000 woningen in de hele provincie en als je je daar inschrijft, wordt er contact met je opgenomen zodra er een woning beschikbaar is. Het is handig om voor jezelf vast een beetje te kijken waar je wilt wonen, dan weet je ook makkelijker of een woning wel of niet bij je past. Friesland is wel één provincie, maar geen deel is hetzelfde en in elke gemeente vind je weer andere voordelen.

Met spoed een woning

Het kan ook gebeuren dat je met spoed een huur woning in Friesland zoekt, bijvoorbeeld omdat je gescheiden bent en op straat terecht dreigt te komen of om wat voor reden dan ook. Ook dan kun je terecht bij verenigingen als WoonFriesland. Online kun je per gebied kijken welke woningen met spoed beschikbaar zijn. Hiervoor gelden soms wel aanvullende eisen, bijvoorbeeld dat je tenminste 55 jaar of ouder moet zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020