Excite

Huurhuizen van particulieren huren

Soms heb je snel een huis nodig. Bij de sociale woningbouw duurt het meestal jaren voor je een huis hebt. Vergeet dan ook niet dat huurhuizen ook door particulieren worden verhuurd.

Wanneer verhuren particulieren?

Er zijn veel redenen waarom een particulier zijn huis verhuurt. Een particulier kan zijn huis verhuren, omdat hij er een zakcentje aan over wil houden. Hij bezit misschien meerdere huizen en verdient zo zijn geld. Een andere reden kan zijn dat de particulier zijn huis niet kwijt kan en inmiddels al een nieuw huis gekocht heeft.

Een huis vinden en huren

Vinden

Soms zetten particulieren hun huizen op sites als Marktplaats. Je kunt je afvragen hoe betrouwbaar dat is. Huurhuizen worden ook vaak door makelaarskantoren aangeboden. Deze kantoren hebben meerdere keurmerken waaraan je kunt zien of ze betrouwbaar zijn. Een van die keurmerken is de NVM. Dit is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. Ook voorkom je dan ruzie met de huisbaas of een al te persoonlijke relatie.

Huren

Wanneer je je droomhuis hebt gevonden, kun je het gaan huren. Het is verstandig om alle afspraken op papier te zetten. Een mondelinge overeenkomst is overigens ook geldig, maar mocht er iets misgaan, valt deze overeenkomst maar lastig te bewijzen. Zet afspraken dus beter op schrift en zet er allebei een handtekening onder. Je kunt het bij een notaris laten doen, maar dit kost veel geld. Zelf doen kan ook. Lees het contract grondig na voor je het tekent. Weet je iets niet? Vraag het eerst na voor je je handtekening zet. Vanaf het moment van tekenen is het contract namelijk geldig.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020