Excite

Huurwoning? Huurtoeslag aanvragen

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten die door de Belastingdienst wordt uitgekeerd aan mensen met een laag inkomen in een (sociale) huurwoning. Of je recht hebt op huurtoeslag hangt af van verschillende factoren, zoals je leeftijd, of je alleen woont of met een partner en natuurlijk je financiële situatie. Meer over huurtoeslag aanvragen en huurtoeslag met terugwerkende kracht aanvragen lees je hier.

Brutohuur

Huurtoeslag is er niet voor alle huurwoningen. Je kunt huurtoeslag aanvragen bij een brutohuur tot een bepaald bedrag. Dat bedrag is ieder jaar anders, maar het maximum ligt bij een rekenhuur van rond de 700 euro per maand. Er is ook een minimumhuur als je huurtoeslag wilt aanvragen. Meer informatie over het recht op huurtoeslag vind je op de website van de Belastingdienst.

Huurtoeslag aanvragen of wijzigen

Ook wanneer je recht hebt op huurtoeslag, moet je eerst zelf actie ondernemen, voordat de Belastingdienst het geld overmaakt. Huurtoeslag aanvragen of wijzigen doe je via Belastingdienst/Toeslagen. Toegang tot de tool ‘mijn toeslagen’ van de Belastingdienst vind je op de site van de Belastingdienst. Hou altijd belangrijke gegevens bij de hand. Om in te loggen gebruik je het DigID. Daarnaast zal het systeem vragen om je BSN-nummer, de hoogte van je belastbaar inkomen en een aantal andere persoonlijke gegevens.

Huurtoeslag met terugwerkende kracht

Het kan voorkomen dat je in een huurwoning zit, maar er te laat achter komt dat je recht had op huurtoeslag. In dat geval kun je huurtoeslag met terugwerkende kracht aanvragen. Vul dan bij het aanvraagformulier de startdatum van de huur in als datum van aanvragen. Op ieder moment kun je voor het huidige jaar de vergeten huurtoeslag aanvragen. Over een vorig jaar kun je tot 1 september van het huidige jaar huurtoeslag met terugwerkende kracht terugvragen. Behalve als je uitstel hebt aangevraagd voor de aangifte van de inkomstenbelasting. Kijk voor meer informatie over huurtoeslag op toeslagen.nl.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021