Excite

Huurwoning inrichten - tips en trucs

Heb je een woning of kamer weten te bemachtigen, dan kun je vast niet wachten met de huurwoning inrichten. Helaas geldt voor veel huurhuizen dat je ze bij vertrek weer moet opleveren in de originele staat. Dat houdt in dat de muren in een neutrale kleur geverfd moeten zijn, en dat je eigenlijk geen gaatjes mag boren in muren, deuren en kozijnen. Hoe maak je dan toch van je gehuurde stekje een droomhuis? Lees onze tips en trucs bij het huurwoning inrichten.

Keuken inspiratie

In vrijwel alle huurhuizen en studentenhuizen zit een standaard keuken. Een beetje keuken inspiratie kan daarom geen kwaad. Heb je een aparte keuken? Dan kun je de vloer bedekken met een vrolijk zeil of linoleum. Deze zijn vaak niet duur en een coupon scoor je al voor een paar tientjes. Als je het huis weer uit moet kun je het zeil eenvoudig oprollen en bij het grofvuil zetten. Keukenkastjes fleur je op met nieuwe knopjes of handvatten. Goedkope vrolijke knopjes koop je bij de Xenos en modernere versies vind je bij Ikea.

Woonkamer ideeën

Een saai tapijt en een suffe plafonnière zijn eenvoudiger te vervangen dan je denkt. Laat je inspireren door deze woonkamer ideeën. Is de vloer een mooie egale kleur? Zet dan eerst je meubels erin zodat je kunt bepalen of je huurhuis echt zo saai is als je denkt. De vloer kun je gemakkelijk opfleuren met een (Perzisch) tapijt of een koeienhuid. Lampen kun je vervangen met behulp van een technische vriend of vriendin. Betaalbare en stijlvolle hanglampen vind je onder meer bij Ikea of op de rommelmarkt. Nog makkelijker is een huurhuis inrichten met grote staande lampen. Tel vooraf wel het aantal stopcontacten in de woning.

Kamerplanten

Kamerplanten doen ook altijd veel voor de sfeer in je woonkamer. Kijk bij de lokale bouwmarkt of Intratuin voor mooie planten, of rij een keer naar Ikea om goed in te slaan. Een goedkopere manier is door oude (wijn)flessen te ontdoen van hun etiketten en ze te gebruiken als vaas voor grote groene bladeren van buiten. Je kunt natuurlijk ook je eigen plantjes kweken en een deel van je huurwoning inrichten als kas.

Slaapkamer ideeën

Daar waar je bed staat moet de meest relaxte plek van je huis zijn, maak daarom gebruik van onze slaapkamer ideeën. In je slaapkamer werk je het gemakkelijkst met textiel en andere woonaccessoires. Fleur ongezellige hoekjes op met gekleurde kussens en leg een mooi wooncomfort bij wijze van sprei over je bed. Prachtig textiel en stijlvolle woonaccessoires vind je onder meer bij Zara Home, maar ook Ikea heeft een mooie collectie dekens en beddengoed. In de vensterbank zet je persoonlijke spullen, zoals je mooiste glaswerk. Zet grote lijsten met kunst of drukwerk op de grond tegen de muur. Je huurwoning inrichten was nog nooit zo makkelijk. Superhip en praktisch!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021