Excite

Zoek zelf je huurwoning in Rotterdam

Wie een huurwoning in Rotterdam zoekt, zal zich al snel inschrijven bij een woningstichting. Dan kom je op een lijst te staan en krijg je een melding als er een huis beschikbaar is dat bij jou past. Het enige nadeel van zo'n lijst is dat je vaak onderaan komt te staan en het zo een aantal jaren kan duren voor je een huis hebt. In die periode zou het toch ook moeten lukken om zelf iets te vinden!

Als je een huurwoning in Rotterdam wilt hebben, bedenk dan goed of particuliere huur ook een optie voor je is. Particuliere huur gaat niet via een stichting of organisatie; de verhuurder is vaak ook echt de eigenaar van de woning, maar woont hier zelf - tijdelijk - niet, bijvoorbeeld omdat er al een nieuw huis gekocht is en het te huren huis te koop staat. Particuliere huur is ook gewoon betaalbaar en veilig, mits je werkt met goede contracten.

Laat iedereen in je omgeving weten dat je een huurwoning in Rotterdam zoekt. Houd het niet alleen bij vrienden en kennissen, maar hang ook briefjes op in de supermarkt, plaats eens een advertentie, kijk welke mogelijkheden internet biedt om je wensen duidelijk te maken en maak regelmatig een rondje door de stad. Soms kom je net dat ene huis tegen met het bordje 'te huur' en ben je sneller dan gedacht inwoner van Rotterdam. Vergeet in dat geval ook niet alle mensen die je op wat voor manier dan ook geholpen hebben om een huis te vinden, te bedanken met een gezellige housewarmingparty!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020