Excite

Hypotheek berekenen: doe het zelf

Bij bijvoorbeeld doehetzelfhypotheek.nl kun je anoniem via internet je eigen hypotheek berekenen en samenstellen. Waarom zou je het niet zelf doen? Het is snel, gratis en eenvoudig . Nadat je je berekeningen hebt afgerond, kun je de resultaten teruglezen in een rapport die je tevens kunt printen. Als je tevreden bent over uitkomst kun je natuurlijk direct een hypotheekofferte aanvragen, maar dit hoeft niet. Je hebt geen enkele verplichting.

Om de juiste hypotheek te berekenen geeft de website omschrijvingen van de verschillende soorten hypotheken die er zijn. Aan de hand van deze omschrijvingen kun je zelf bepalen welke hypotheekvorm het beste bij je past. De zes meest populaire hypotheekvormen zijn: de lineaire hypotheek, de annuïteitenhypotheek, de aflossingsvrije hypotheek, de spaarhypotheek, de beleggingshypotheek en de levenhypotheek.

Je kunt vervolgens kiezen wat voor berekening je wilt maken waarna een computerprogramma voor je aan de slag gaat. Je kunt je maximale hypotheek betekenen: wat je met je inkomen maximaal kunt lenen. Je kunt de hypotheek van een bestaande woning berekenen: weten wat met een bestaande woning je maandlasten worden. Je kunt de hypotheek van een nieuwbouwwoning berekenen: weten wat met een nieuwbouwwoning je maandlasten worden. Je kunt uitreken hoeveel je bespaart als je je bestaande hypotheek inruilt voor een ander en je kunt tot slot uitreken wat je maandlasten worden met een tweede hypotheek.

Als je zelf je hypotheek berekent, scheelt je dat de kosten en de moeite om een hypotheekadviseur in de arm te nemen. Andere websites waar je zelf je hypotheek kunt berekenen zijn berekenhet.nl en online-hypotheek-berekenen.nl.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Andres Rueda

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020