Excite

Maak zelf een hypotheek berekening

De aanschaf van je eerste huis is spannend. Waarschijnlijk weet je nog niet precies wat je zou kunnen lenen en in welke prijsklasse je dus rond zou kunnen kijken. Daarom is het handig om vooraf eerst een hypotheek berekening te maken. Dat kan met behulp van de rekenhulpen die op verschillende websites te vinden zijn.

Hypotheker.nl

Op de website van De Hypotheker kun je in een paar minuten achter het leenbedrag komen. Denk er wel aan dat deze hypotheek berekening enigszins indicatief is; als je via de Hypotheker wilt lenen, dan krijg je dit misschien wel, maar een andere bank kan andere voorwaarden stellen en je juist meer of minder lenen. Toch geeft het je wel een goed beeld van de prijsklasse waar je in kunt zoeken, zodat je tenminste al een klein beetje op weg kunt richting je eigen eerste huis. Om deze hypotheek berekening uit te voeren, moet je een aantal gegevens bij de hand hebben. Je eigen jaarinkomen, eventuele leningen en alimentatie en eventueel het inkomen van je partner. Aan de hand daarvan rekent de hulp uit in welke belastingschijf je uitkomt en wat je kunt lenen voor een huis. Het handige is dat er ook direct rekening wordt gehouden met de kosten koper, waardoor je eigenlijk altijd goed zit.

Banken

Je kunt de hypotheek berekening natuurlijk ook bij de bank van je keuze doen. Het is wel handig om dat pas te doen op het moment dat je een huis op het oog hebt. Dan kan namelijk ook gekeken worden naar de executiewaarde. Een huis dat je voor een schijntje kunt kopen (ten opzichte van de waarde) zul je eerder mogen financieren dan een huis dat eigenlijk tegen een te hoge prijs wordt aangeboden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021