Excite

Hypotheekrente ING Bank: de mogelijkheden

Je hypotheek sluit je af bij een bank die een aantrekkelijk tarief biedt. Je wilt echter niet alleen een aantrekkelijk tarief, maar ook een bank die je kunt vertrouwen, waar je een goed gevoel bij hebt. In de meeste gevallen kom je dan uit bij één van de grote banken, bijvoorbeeld de ING. De hypotheekrente bij de ING is best aantrekkelijk, afhankelijk van het type hypotheek dat je kiest en de rentevaste periode. We leggen de mogelijkheden voor je uit.

Hoogte financiering en rente

De hypotheekrente van de ING Bank hangt sterk samen met de benodigde financiering. Op zich maakt het de bank niet uit of je twee of vier ton wilt lenen, maar wat wel uitmaakt is de executiewaarde van het huis. Als je een huis van twee ton wilt kopen en een ton extra wilt financieren voor een verbouwing, dan betaal je meer hypotheekrente dan wanneer je de verbouwing zelf zou willen betalen. Het hypotheekbedrag staat dan namelijk niet meer in verhouding met het bedrag dat de bank zou kunnen krijgen bij een gedwongen verkoop. Als je juist voor minder wilt financieren, bijvoorbeeld tot 75% van de executiewaarde, dan beginnen de tarieven bij 3,6%. Voor een financiering van tussen de 101 en 125 betaal je 4,1%. Dat is toch een aanzienlijk verschil!

Goedkoper kopen met NHG

Ook als je de hypotheekrente van de ING Bank bekijkt, zie je dat kopen met NHG nog steeds de voordeligste optie is. Als je aankoop onder die garantie valt, betaal je slechts 3,4% rente, als je dit tarief een jaar vast zou zetten. Het verschil blijft ook merkbaar voor langere rentevaste periodes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019