Excite

Hypotheektarieven vergelijken: de moeite waard

Hypotheektarieven vergelijken is tegenwoordig een stuk makkelijker dan in de periode voordat iedereen internet had. Banken publiceerden hun tarieven meestal niet en als je meerdere offertes wilde hebben, dan moest je meerdere afspraken maken. Met als gevolg dat je zo een dag verder was, voor je een aantal prijzen had. Veel mensen waagden zich dan ook maar niet aan hypotheektarieven vergelijken en gingen gewoon naar hun huisbank. Dat kan nu natuurlijk nog, maar het is eigenlijk zonde. Vergelijken kan je namelijk heel veel schelen.

Vergelijken via internet

Hypotheektarieven vergelijken kan het makkelijkst via internet. Hierbij moet wel een kanttekening geplaatst worden: een aantal banken publiceren hun tarieven niet. Dit is op twee manieren uit te leggen; ze willen graag een gesprek met de klant aan gaan of ze willen per klant bekijken wat ze kunnen vragen. Op welke manier je het ook bekijkt; echt handig is het niet. Je zult je af moeten vragen of je de voorkeur moet geven aan een bank die het jou niet makkelijk maakt.

Onderhandelen

Internet is dus een prima manier om hypotheektarieven te vergelijken en inzicht te krijgen in wat normaal is. Dat wil niet zeggen dat je ook meteen je hypotheek af moet sluiten bij de goedkoopste bieder. Je kunt die tarieven namelijk ook gebruiken om bij je eigen bank een goede deal te sluiten. Zorg dat je een aantal aanbiedingen hebt en overleg die aan je huidige bank. Als je duidelijk aangeeft dat je bereid bent over te stappen, zul je zien dat er nog heel wat mogelijk is!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019