Excite

Ieder dag vers brood met een eigen broodbakmachine

Steeds meer mensen bakken zelf brood. Met een broodbakmachine wordt het ook steeds gemakkelijker. Na het vullen van de machine met de juiste ingrediënten en het instellen van de timer wordt je ’s ochtends wakker met de heerlijke geur van vers brood . Verder kun je eindeloos variëren van meergranen tot vanille- of mueslibrood.

Voordat je een broodbakmachine koopt, moet je je oriënteren. De meest populaire broodbakmachines zijn van AFK, Bestron, Holland Electro, Inventum, Kenwoord, Panasonic, Princess, Severin, Tefal en Unold.

AFK heeft in totaal drie broodbakmachines beschikbaar, waaronder het model de BM-2. Deze broodbakmachine is vaak als erg goed getest. Hij is relatief goedkoop met een prijs van 37 euro. Bestron is een internationaal bescherm merk en staat voor moderne en krachtige huishoudelijke apparaten. Bestron combineert kwaliteit met trendy designs. Een broodbakmachine van Bestron is wat duurder en kost circa 80 euro.

Holland Electro staat bekend om een uitstekende kwaliteit. Holland Electro heeft vier broodbakmachines op de markt. De populairste is de Hebr600-660. Deze machine kost circa 40 euro. De machine is makkelijk in gebruik en neemt niet veel ruimte in. Er klinkt een pieptoon voor het toevoegen van noten, rozijnen, enzovoorts. Alleen nadelig is de gebruiksaanwijzing, die wat summier is. Het apparaat kan tevens cakedeeg en jam maken.

Er zijn nog veel meer broodbakmachines beschikbaar. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen welke eigenschappen je belangrijk vindt en hoeveel geld je ervoor wilt neerleggen. Criteria waar je op kunt letten bij de aankoop van een broodbakmachine zijn de capaciteit (formaat van het brood) en de signalering (aanwijzingen van het apparaat over wanneer je bepaalde ingrediënten moet toevoegen).

Afbeelding: Flickr, gebruiker RP Rata

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020