Excite

IKEA's Expedit boekenkast verdwijnt

  • Youtube.com

Vinyl verzamelaars balen, want hun geliefde IKEA’s Expedit boekenkast verdwijnt uit de collectie. Verzamelaars van LPs hebben een protest tegen het verdwijnen van de boekenkast geuit op de social media. IKEA’s Expedit heeft precies het juiste formaat om de hoezen van vinyl-muziek een plek in te geven.

Houtverbruik

De belangrijkste reden voor het stoppen met de productie van IKEA’s Expedit lijkt financieel te zijn. De boekenkast onderscheidt zich door een dikke omlijsting, terwijl de planken in de kast dunner zijn. Daarmee draagt de Expedit bij aan het enorme houtverbruik in de meubels van IKEA. Het Zweedse bedrijf wil in het kader van duurzaamheid de hoeveelheden hout verminderen.

Kallax

Een troost voor de liefhebbers van vinyl: IKEA brengt in april meteen een nieuwe kast op de markt met dezelfde afmetingen. De Kallax moet de Expedit vervangen. Uiteraard met een dunnere omlijsting, maar verder verrassend hetzelfde. In de Huffington Post vertelt Janice Simonsen van IKEA: “De Kallax heeft dezelfde afmetingen en zal dezelfde constructie gebruiken als de Expedit. Daarmee is hij net zo flexibel als zijn voorganger, waarbij alleen de afmetingen van de buitenkant veranderen.” De Kallax heeft verder met het oog op kindvriendelijkheid afgeronde hoeken, en zal verkrijgbaar zijn in andere kleuren dan de Expedit.

Facebook-groep

De Expedit kast is nog te koop tot de voorraad op is, vermoedelijk rond april. Wil jij ook protesteren voor het behoud van de Expedit kast? Dat kan via de Facebook-groep ‘Rettet das Ikea Expedit Regal’. Inmiddels hebben meer dan 24.000 mensen hun steun betuigd aan de boekenkast. Er is ook een Amerikaanse variant van de fanpage.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021