Excite

Inpaktips bij verhuizing van studentenkamer

Verhuizen van één studentenkamer naar de andere lijkt misschien geen grote klus. Hoeveel spullen kun je immers op een kleine ruimte bewaren? Helaas leert de ervaring dat studenten aardig kunnen verzamelen. Naar een nieuwe studentenkamer verhuizen dan ook een tijdrovende gebeurtenis. Met deze tips bij inpakken beperk je de verhuisstress tot een minimum.

Vooraf inpakken

Begin op tijd met inpakken. Niks is vervelender dan de ochtend van de verhuizing nog dozen inpakken. Koop een aantal verhuisdozen of verzamel andere dozen die makkelijk op te stapelen zijn. Zorg dat je het gewicht gelijk verdeeld en probeer niet meer dan twintig kilo per doos te pakken. Verdeel de boeken over verschillende dozen en vul aan met bijvoorbeeld wollen truien of andere lichte spullen. Laat de handvatten vrij, zodat je nog gemakkelijk kunt tillen. Pak hiervoor de dozen niet helemaal vol. Het uitpakken in je nieuwe studentenkamer maak je makkelijker door dezelfde soort spullen bij elkaar te verpakken.

Kwetsbare en belangrijke spullen verhuizen

Pak kwetsbare en breekbare spullen goed in met bubbeltjesplastic, keukenpapier of kledingstukken. Stop ze samen in een herkenbare doos, zodat je er een oogje op kunt houden tijdens de verhuizing naar je nieuwe studentenkamer. Bewaar belangrijke papieren en sleutels op een aparte plek uit het zicht.

Voorbereiding verhuizing

In sommige studentenkamers staat een koelkast die verhuist moet worden Aangeraden wordt om de koelkast 24 uur voor de verhuizing alvast uit te zetten. Zo komt de koelvloeistof ‘tot rust’ en kan het diepvriesvakje ontdooien voor de verhuizing. Wacht ook 24 uur met het aansluiten van je koelkast in je nieuwe huis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021