Excite

Hoe kies je het interieur dat bij je past?

Wanneer je een interieur kiest voor je woning, komen er een aantal factoren om de hoek kijken. Waarmee moet je allemaal rekening houden wanneer je je woning gaat inrichten?

Tip 1: Het doel van de woonruimte

Een van de eerste zaken die je je dient af te vragen, is waar je de ruimte voor gaat gebruiken. Wordt de kamer in kwestie de woonkamer, slaapkamer of werkkamer? Afhankelijk van het doel, richt je je kamer in. Niet alleen wat betreft meubels, maar ook betreft de sfeer die je wilt creëren.

Tip 2: De locatie van het vertrek

Een tweede punt waar je rekening mee zult moeten houden, is wat de oriëntatie is van de kamer. Is het vertrek op het zuiden gericht? Dan komt er veel licht binnen gedurende de dag. Maar is de kamer op het noorden gericht? Dan blijft het er altijd wat donker. En dat is zeker iets om rekening mee te houden!

Tip 3: Je favoriete stijl en de stijl van je huis

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak: modern, klassiek, design, praktisch, et cetera. Maar niet elke interieurwens past ook even goed bij de stijl van het huis. Kies ofwel voor een interieur in dezelfde stijl als het huis. Bijvoorbeeld een klassiek interieur in een stijlvol oud grachtenpand. Of kies juist voor totaal een tegenovergestelde stijl. Hetzelfde grachtenpand, maar dan met een hypermodern interieur. Erg verrassend.

Tip 4: Kleurgebruik

Wanneer je je gedachten over de vorige drie tips op een rijtje hebt, kun je beginnen met het kiezen van een kleur. Let er op dat felle kleuren een ruimte kleiner doen lijken, pastels maken een kamer flets en spierwit oogt in veel daglicht kil. Kies daarom niet alleen de kleur die jij mooi vindt, maar die ook in de ruimte goed tot zijn recht komt.

Tip 5: Meubels

En dan tot slot, wanneer je alle bovengenoemde zaken op een rij hebt, kun je meubels gaan uitzoeken. Neem altijd kleurstaaltjes van de verf en/of het behang mee. En vergeet ook niet de maatvoering van de kamer wanneer je meubels gaat uitzoeken.

Het klinkt misschien als een hels karwij, een interieur uitzoeken. Maar bedenk dat het eigenlijk best leuk werk is én als je het goed doet, zul je er heel lang van kunnen genieten!


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020